dinsdag, 03 oktober 2017 10:27

'Be Inspired' groot succes

Zaterdag 30 september was het dan zover: het splinternieuwe programma 'Be Inspired - The best story ever told' ging in première. Directe aanleiding was het 45-jarig lustrum dat werd gevierd. In een bijna volle kerk werd het verhaal verteld over het bewogen leven van Jezus Christus. Muziek en zang werden hierbij ondersteund door schilderijen uit de serie 'In Verwondering' van de dokkumer schilder Jan Kooistra.  (foto's vind je onder media!!)

Opmerkingen als: 'In één woord geweldig', 'zeer onder de indruk' en 'kippenvel, wat indrukwekkend' kwamen nadien uit de monden van het zeer enthousiaste publiek.

Mocht u/je interesse hebben om dit prachtige themaconcert naar uw kerk of evenement te halen, neem dan contact op met ons management. Contactinfo vind u helemaal onderaan deze site.

dinsdag, 06 november 2018 10:41

'Een wereld van verschil'

Dit jaar heeft het programma de titel ‘Een wereld van verschil’ gekregen. In deze reeks concerten wil Joy for People stilstaan bij de vraag in wat voor wereld we eigenlijk leven.

Een wereld waarin het soms lijkt, dat wij als mensen niet meer aan elkaar denken maar onszelf vooropstellen. Hoe gaan wij met onze aarde om? Een aarde die ons gegeven is en waar wij liefdevol mee om zouden moeten gaan. Wat voor rol hebben wij daarin en wat heeft de geboorte van ons levend voorbeeld “Jezus” hiermee te maken? Heeft Jezus ons niet voorgedaan hoe wij moeten leven? En waarom maken wij er dan zo’n puinhoop van? Twijfelt u nooit eens aan het verhaal van de kerst? Waar is God als we hem nodig hebben? Toch geeft de geboorte van Jezus ons hoop. Hoop voor de toekomst voor ons en de wereld. Maar dat wil niet zeggen dat wij achterover kunnen gaan leunen. Wij kunnen wel degelijk een verschil maken. Een wereld van verschil. Het kindje in de kribbe maakt het verschil.

Tijdens de kerstconcerten in 2017 werd er gecollecteerd voor de Masai-gemeenschap in Kiserian, Kenia. Zij hebben hierdoor een grote moestuin aan kunnen leggen, inclusief een waterput en pomp, zonnepanelen en irrigatiesysteem. De opbrengst hiervan is prachtig!

Er is dit jaar opnieuw de keuze gemaakt om deze gemeenschap opnieuw te ondersteunen. De opbrengst van de collectes zal worden gebruikt voor uitbreiding van het aantal zonnepanelen, opslagcapaciteit voor elektriciteit en nachtverlichting voor de veiligheid.

Op particulier initiatief van Chris Jacobse en Harmanna Groothof uit Dokkum wordt op deze manier geprobeerd de Masai-gemeenschap te voorzien in de verbouw van gezond voedsel, het vergroten van de eigenwaarde en meer zelfstandigheid.

Check onze agenda voor data!

Vul hier uw naam en achternaam in
Vul hier uw e-mail adres in
Uw telefoon nummer
Eventuele opmerkingen

maandag, 25 april 2016 19:40

'Koud maar hartverwarmend'

We konden het ons haast niet voorstellen maar toch was het zo. Op 24 april brachten we ons programma 'Is God online?' terwijl het buiten regende, stormachtig waaide en de hagelstenen in grote getale uit de lucht kwam vallen.

vrijdag, 04 februari 2022 12:10

40 jaar lichttechnicus

Onze lichttechnicus, Auke, is in januari 2022 al 40 jaar lang verbonden aan onze vereniging. Wat heeft deze man al ontzettend veel voor ons betekend.  'Lights of (de) Hoop', lichtmasten bouwen en weer ombouwen. Op locatie meterkasten bewerken tot ze wél geschikt zijn voor JfP, prachtige Duitsland-reizen. Noem het maar op en Auke was erbij. En gelukkig blijft hij nog even. :) Bedankt Auke!

 

vrijdag, 28 april 2017 11:07

BE INSPIRED - The best story ever told

Joy for People Gospel Choir 45 jaar!

Dit jaar mag Joy for People Gospel Choir haar 45-jarig bestaan vieren. Deze feestelijke gebeurtenis in de geschiedenis van de vereniging willen bestuur en leden niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom pakt Joy for People Gospel Choir uit met een lustrumconcert op zaterdag 30 september waarin de groep een gloednieuw programma ten gehore zal brengen. Het concert vindt plaats in de Fonteinkerk in Dokkum.

De lustrumcommissie is achter de schermen al maanden aan het werk om dit concert voor te bereiden. Koor en band repeteren hard om nieuwe arrangementen in te studeren. Dus houd de datum alvast vrij: 30 september 2017! Het belooft een inspirerende avond te worden! 

Entree: Volwassenen €10,00 incl. consumptie na afloop. (t/m 12 jaar €7,50 incl. consumptie)

 

maandag, 12 oktober 2020 13:59

Dirigentenwissel

Nieuwe dirigent!
 
Aan het einde van dit bijzondere seizoen hebben we afscheid genomen van Carola. We zijn haar dankbaar voor de fijne tijd die we samen hadden.
Ondertussen werd er achter de schermen gewerkt aan de zoektocht naar een nieuw inspirerend muzikaal leider. En hard gewerkt werd er….. want na een eerste kennismakingsgesprek, mochten we in de sfeervolle omgeving van de Bonifatiuskapel van een proefdirectie genieten. Dit beviel van beide kanten zo goed dat we blij zijn te kunnen vertellen dat we een nieuwe dirigent hebben gevonden. En wel: Roelf Postma uit Grijpskerk.
Check voor meer info over Roelf het item Dirigent onder Over ons.
woensdag, 23 november 2016 14:19

Durf te dromen

Traditiegetrouw geeft Joy for People Gospel Choir uit Dokkum in de maand december een reeks kerstconcerten.
Dit jaar is het thema "Durf te dromen"

donderdag, 26 januari 2017 19:56

Goede doel kerst 2016

Joy for People zamelt 3100 euro in voor Project Namaste

Tijdens onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie in januari, hebben we de opbrengst van de collectes die zijn gehouden tijdens de kerstconcerten, aangeboden aan Bram de Groot van Project Namaste.

maandag, 13 mei 2019 10:36

JfP wint Korenbattle

Zaterdag 11 mei vond er een korenbattle plaats in de VBG Bethel in Drachten. Dit betrof een wedstrijd waar drie gospelkoren uit Friesland aan deelnamen. We werden beoordeeld door een jury met onder meer Gezina van den Bos (Op en Top Vrouw) en Marco Hoorn (o.a. bekend van Nederland Zingt). Joy for People had, net als de andere koren de speciale opdracht om een nummer te doen met als thema ‘Malawi’ en om een eigen gekozen lied uit te voeren. De avond begon met een spectaculaire opening met alle drie de koren samen. Aan het eind van de avond nam Joy for People de hoofdprijs mee naar huis! 

 

woensdag, 04 januari 2023 22:22

Jubileumjaar afgesloten.

Jubileumjaar afgesloten.

Met de kersttour ‘Geef licht’ en een sfeervolle kerstnachtdienst in Zuidhorn, kwam er een einde aan een gouden jubileumjaar. We begonnen het jaar met een mooie tour met concerten in het kader van The Passion 40daagse van Kerk in Actie. Dedemsvaart, Leeuwarden en Lunteren werden aangedaan. Tijdens deze concerten, met als thema ‘Alles komt goed?!’ werd er gecollecteerd voor noodhulp in Oekraïne. In de zomermaanden waren er verschillende (tent-)diensten waaraan werd meegewerkt. Daarnaast was de blik vanzelfsprekend ook gericht op het aanstaande jubileumconcert in het najaar. Maar er was eerst nog een horde die genomen moest worden. Dirigent Roelf Postma kwam met een flinke blessure terug van zijn vakantie. Deze bleek dusdanig ernstig dat we op zoek moesten naar een interim-dirigent om met ons het jubileumavontuur aan te gaan. Deze vonden we in de persoon van Joeke Hoekstra.

 

Eindelijk

8 Oktober 2022......een gouden jubileumdag met gouden randje. Overdag vond er een reünie plaats voor oud-leden waar ontmoeting en goede herinneringen ophalen centraal stonden. ’s Avonds werden alle registers opengetrokken voor een spetterend jubileumconcert! Tijdens dit concert was er aandacht voor gospelmuziek door de jaren heen en bracht het reüniekoor enkele gospelsongs ten gehore onder leiding van oud-dirigent Sipco Soorsma. Het concert, dat erg goed werd bezocht, vond plaats in Sporthal De Doelstien in Dokkum.

We kijken er met een hele grote, dankbare glimlach op terug.

zaterdag, 05 februari 2022 10:48

Jubileumjaar begonnen!!

1972 - 2022

Het begon allemaal op 28 januari 1972 toen kerkelijk centrum "De Fontein" feestelijk werd geopend. 
Eén van de openingsactiviteiten was een jeugdavond waar de Leeuwarder gospelgroep "The Gospeltrain" optrad. Die avond waar het enthousiasme ervan afspatte was voor een groep jongeren uit Dokkum aanleiding om hun eigen gospelgroep op te richten. Een maand later was deze groep "Joy for (the) People" een feit.

En nu, 50 jaar later, is deze groep nog altijd ontzettend enthousiast, al zijn de leden intussen 'iets-minder' jong ;)
Maandag 31 januari hebben we als vereniging het jubileumjaar feestelijk ingeluid met een lekker stuk oranjekoek. Een jaar wat in het teken zal staan van meerdere activiteiten, met als hoogtepunt natuurlijk een reünie en een spetterend jubileumconcert in de sporthal de Doelstien in Dokkum.

P.S. ben je oud-lid en heb je tot nu toe nog niks van ons gehoord, maar je wilt er die dag wel graag bij zijn? Geen nood, dat kan nog steeds, de mogelijkheid tot aanmelden volgt nog. Geef je mailadres even door op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je wordt op de hoogte gehouden!!
Houd ook onze socials hiervoor in de gaten.

 

zaterdag, 28 november 2020 17:16

Kerstconcerten geannuleerd!

De nootjes ingestudeerd, teksten geleerd. Een prachtig programma voorbereid. Koor en band waren er bijna klaar voor....4 intieme corona-proof kerstconcerten in het 

 mèt livestream.?

Tot er begin november een dringend advies vanuit het OMT kwam om amateurkoren niet langer te laten zingen. Vanaf dat moment was het zangverbod een feit. We hebben helaas daarom moeten besluiten om de geplande kerstconcerten te annuleren.?

Heel erg jammer, maar er zullen betere tijden komen.

Tot dan:

Blijf gezond en hou vol!?

zondag, 28 november 2021 18:58

Kersttour geannuleerd

Try-out, de puntjes op de i, dat is waar we op dit moment mee bezig zouden zijn…… maar helaas moeten we vertellen dat de kersttour van dit jaar onder de titel ‘Waiting on a World to change’, wederom moet worden geannuleerd.

Maar we komen terug! En hoe?! !Zaterdag 8 oktober 2022 willen we ons 50 jarig jubileum gaan vieren. Reserveer je die dag alvast in je agenda??!