'Een wereld van verschil'

Dit jaar heeft het programma de titel ‘Een wereld van verschil’ gekregen. In deze reeks concerten wil Joy for People stilstaan bij de vraag in wat voor wereld we eigenlijk leven.

Een wereld waarin het soms lijkt, dat wij als mensen niet meer aan elkaar denken maar onszelf vooropstellen. Hoe gaan wij met onze aarde om? Een aarde die ons gegeven is en waar wij liefdevol mee om zouden moeten gaan. Wat voor rol hebben wij daarin en wat heeft de geboorte van ons levend voorbeeld “Jezus” hiermee te maken? Heeft Jezus ons niet voorgedaan hoe wij moeten leven? En waarom maken wij er dan zo’n puinhoop van? Twijfelt u nooit eens aan het verhaal van de kerst? Waar is God als we hem nodig hebben? Toch geeft de geboorte van Jezus ons hoop. Hoop voor de toekomst voor ons en de wereld. Maar dat wil niet zeggen dat wij achterover kunnen gaan leunen. Wij kunnen wel degelijk een verschil maken. Een wereld van verschil. Het kindje in de kribbe maakt het verschil.

Tijdens de kerstconcerten in 2017 werd er gecollecteerd voor de Masai-gemeenschap in Kiserian, Kenia. Zij hebben hierdoor een grote moestuin aan kunnen leggen, inclusief een waterput en pomp, zonnepanelen en irrigatiesysteem. De opbrengst hiervan is prachtig!

Er is dit jaar opnieuw de keuze gemaakt om deze gemeenschap opnieuw te ondersteunen. De opbrengst van de collectes zal worden gebruikt voor uitbreiding van het aantal zonnepanelen, opslagcapaciteit voor elektriciteit en nachtverlichting voor de veiligheid.

Op particulier initiatief van Chris Jacobse en Harmanna Groothof uit Dokkum wordt op deze manier geprobeerd de Masai-gemeenschap te voorzien in de verbouw van gezond voedsel, het vergroten van de eigenwaarde en meer zelfstandigheid.

Check onze agenda voor data!

Vul hier uw naam en achternaam in
Vul hier uw e-mail adres in
Uw telefoon nummer
Eventuele opmerkingen