Roelf Postma

Roelf Postma (1969) studeerde aan het conservatorium van Groningen en Zwolle. Hij behaalde in 1996 het Staatsexamen pauken/slagwerk docerend- en uitvoerend musicus te Den Haag. In 2011 studeerde hij daarnaast af aan "Bourdon Hogeschool voor Muziek" voor koor-en orkestdirectie.

Roelf werkte als paukenist/slagwerker bij verschillende orkesten in Nederland, waaronder het Noord Nederlands Orkest, Johan Willem Friso Kapel (tegenwoordig Kon. Mil. Kapel "Johan Willem Friso"), het "L'Orchestre Particulare (o.a.bekend van het TV programma "Una Voce Particulare", met als presentator Ernst Daniël Smid) en als percussionist bij o.a. Joop van den Ende musicals. 

In de loop der jaren dirigeerde hij diverse (gospel-)koren en muziekgroepen. Ook in Dokkum is hij niet helemaal onbekend. Hij was jarenlang muzikaal artistiek leider van het showkorps 'North Frisian Percussion Corps' beter bekend als het NFPC.

Naast zijn uitvoerende/docerende en dirigerende werkzaamheden is hij een veel gevraagd componist/arrangeur voor verschillende koren/korpsen en andere muzikale gezelschappen.

Op dit moment is Roelf actief als algeheel coördinator Coöperatieve Vereniging Kunstbedrijven Westerkwartier, als dirigent en artistiek leider van schoolorkest 'Metropool KW' en werkt hij als docent Algemene Muziektheorie. En daarnaast met ingang van het nieuwe seizoen dirigent van Joy for People!!

 

JfP Roelf Postma